Conimex kopen in het buitenland | Real Dutch Food

Koop Conimex in het buitenland

Real Dutch Food Conimex LogoConimex bestaat al sinds 1932 en zorgt dat heerlijke Oosterse smaken in Nederland te koop zijn. Wist je dat Conimex is nu het bekenst merk in Nederland op het gebeid van de oosterse keuken. Conimex heeft tegenwoordig meer dan 100 produkten in hun assortiment.

De samenstelling van de Conimex produkten

Bij de samenstelling van de produkten was de authentieke oosterse smaak steeds het uitgangspunt. Voor de fabricage van de produkten komennde grondstoffen uit die oorsprongsgebieden. De grondstoffen moeten voor Conimex gewenste kwaliteit hebben zodat ze de echte authentike smaken kunnen maken.  Nog steeds komen nog veel grondstoffen rechtstreeks vanuit landen in het Verre Oosten zoals Indonesië, China en Thailand.

Sambal Oelek was het eerste product

Het eerste Conimex produkt was Sambal Oelek en werd best snel opgevolgd door de gebakken sambal. Door de toenmende vraag naar Indische rijsttafelprodukten bereid het bedrijf uit in 1939. Helaas kort hierna brak de Tweede Wereldoorlog uit, hierdoor werdf het inmporteren van Oosterse produkten steeds moeilijker werd en uiteindelijk zelfs geheel onmogelijk. De produktie van sambal kon gelukkig doorgaan, omdat de Spaanse peper toen in het Nederlandse Westland geteeld werd. Om te zorgen dat het bedrijf kon blijven door draaien richte Conimex zich toe op de vervaardiging van surrogaten als zoals juspoeder, bouillonpasta, chocovit (voor chocolademelk) en chocoladeblokjes. In 1944 kwam het hele bedrijf toch in zijn geheel stil te liggen. Vanaf de bevrijding van Nederland in 1945 richte de heer Sterneberg, de nieuwe eigenaar zich op de moeilijke taak van wederopbouw van het bedrijf.

Conimex assortiment

Door de gunstige ontwikkelingen van de markt heeft Conimex zich kunnen ontpoppen tot één van de belangrijkste producenten van oosterse levensmiddelen in de Westerse wereld. Er is veel aandacht voor onderzoek, voor nieuwe lekker produkten. Dat heeft er toe geleid dat het Conimex assortiment inmiddels nog verder is uitgebreid tot meer dan 100 items.

Bij een rijsttafel gerecht is kroepoek als bijgerecht inmiddels niet meer weg te denken. Ook bij Nasi of Bahmi smaakt de kroepoek ook heerlijk. Conimex heeft in in de jaren 90 kroepoek in Nederland geïntroduceerd. De Lange plakken komen uit Indonesië en worden in Nederland verder afgebakken en verpakt en verkocht. Later werden ook de kleine kroepoekjes geïntroduceerd in verschillende smaken zoals Java, Bali, Saté, Sweet Chili en Cassave.

Wokken is erg populair in Azie, door de verschillende sausjes toe te voergen wordt elk wokgerecht weer anders van smaak Daarom introduceert Conimex 11 verschillende woksauzen in de jaren 90 en in de nieuwe eeuw. Later kwamen hier de boemboes in 2004 erbij. Boemboes zijn geconcentreerde kruidenmengsels. Boemboes zijn gemaakt van kruiden en specerijen de met een vijzel fijn zijn gemaakt. Een boemboe geeft een heerlijk authentieke oosterse smaak aan vlees of groentegerechten.

 

Real Dutch Food Conimex Producten

Top