Nederlands English Chinese

Nieuw: de Real Dutch Food GIFTCARD. Leuk om te krijgen of om cadeau te doen.


Wie vervoert de pakketten?

Verzending

De verzendkosten die wij hanteren zijn nu extra scherp

Doordat we contractkorting hebben bij PostNL en andere pakketvervoerders zoals DHL-post en Belgische Post.

We versturen de pakketten met de voor u voordeligste service. Dit kan voor het ene land PostNL zijn en voor een ander land een andere vervoerder.

Alle pakketten die we verzenden mogen maximaal 20 kg wegen. Als u meer dan 20 kg bestelt wordt er een nieuw pakket gemaakt. Dit ter voorkoming van breuk.

Komt mijn bestelling door de douane buiten de EU?

Er bestaat de mogelijkheid dat uw pakket bij aankomst in het land van bestemming onderworpen wordt aan BTW en/of invoerrechten.  Deze kosten zijn voor u als klant (importeur). Wij hebben hier helaas geen controle over. Invoerbepalingen verschillen per land en zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Het is de verantwoordelijkheid van uzelf om eerst goed te informeren bij uw lokale douane kantoor alvorens een bestelling bij Real Dutch Food te plaatsen.

We geven geen restitutie als een pakket niet door de douane komt. We hebben hier geen invloed op. U moet dus zelf goed vooraf informeren wat u wel mag importeren. Dit verscheeld per land maar de regelgeving veranderd ook steeds. Dus informeer goed vooraf.

Kan ik mijn bestelling volgen met Track & Trace?

Van alle pakketten die worden verstuurd ontvangt u via de mail de tracking informatie. Helaas kan het voorkomen dat er voor sommige bestemmingen de informatie summier is en niet altijd up to date. Helaas hebben we dan ook niet meer informatie. Normaal komen de pakketen gewoon aan.

Is mijn pakket verzekerd?

Uw pakket is verzekerd. Mocht het pakket niet binnen de post gestelde termijn met een uitloop van 2 weken bezorgd worden dan kunnen we een onderzoek starten naar het pakket. Mocht er uitkomen dat het pakket kwijt is gaat de post over tot schadevergoeding. U kunt dan kiezen uit een nieuw pakket of uw geld retour. Vetraging is voor de post geen reden om over te gaan tot schadevergoeding.

Wat zijn de verzendkosten?

U vindt hieronder de verzendkosten die wij hanteren.


https://www.realdutchfood.com/verzendkostentabel

Wat gebeurt er als een pakket of artikelen niet langs de douane komen?

Mocht er een pakket of artikelen geweigerd worden aan de grens als gevolg van douane regelgeving dan kan Real Dutch Food hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Informeer daarom altijd eerst goed wat er ingevoerd mag worden bij uw lokale douane kantoor. 

Wanneer wordt mijn bestelling verzonden?

We verzenden 2 keer per week de bestellingen. Omdat we alles zo vers mogeijk naar u willen verzenden wordt  bijna alles vers voor u besteld. We hanteren een verwerkings termjn van 3-5 werkdagen voor uw bestelling.

Terug naar onderwerpen
google-site-verification: google0047f61c81a0ec00.html